автори мислења од комуналец

комуналец

676 ПОСТОВИ 0 КОМЕНТАРИ

Сметките од „Комуналец“ со нов формат за поголема прегледност во услугите

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ од овој месец почна со доставување на сметките за наплата во нов формат. https://www.youtube.com/watch?v=mJ66fqADSQ8

Комуналец ги исчисти наносите од дождот по улиците во градот

Улиците во градот кои беа покриени со наноси од  силниот дожд што пред два дена  ја зафати Струмица, повторно се во нормална состојба. Екипите...

Комуналец ги исчисти наносите од дождот

Врнежите од дожд наполнија дел од улиците во градот со наноси од кал, песок и разновиден отпад. Уште од раните утрински часови екипи на...

Комуналец санираше дупки на 12 улици

На вкупно 12 улици во Струмица денеска работеа екипи на ЈПКД „Комуналец“. Ги санираа дупките, но и прокопите од градежните зафати што ги изведуваа...

Комуналец го подобрува водоснабдувањето на градот со нов вентил на главниот...

Денеска, по цели 40 години  се менува вентилот на главниот доводоен цевковод од браната Турија до филтер станицата, а кој го снабдува градот и...

Комуналец ги чисти улиците од наносите од поројните дождови

Екипи на јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ денеска во акција за расчистување на градот од наносите од кал и песок што ги предизвикаа...