ЈПКД „Комуналец“ со подршка на Советот на Општина Струмица набави две нови автоматизирани машини за чистење на улиците по најсовремени европски стандарди кои што ќе овозможат побрзо и поквалитетно чистење на улиците. Изјава на Зоран Горгиев Директор на ЈПКД „Комуналец„...
ЈПКД Комуналец Струмица од проектот за рурални средини на Општина Струмица доби нов камион за подигање на смет од домаќинствата. Автосмеќарот Форд со капацитет за собирање на смет од 16 метри кубни и опремен со најсовремена опрема, ќе го...
ЈПКД Комуналец продолжува со неделните акции за подобрувањена животната средина, денес екипа започна со чистење од треви, коров и други растенија на најгорниот дел на каналот кој води кон улица Крушевска република. Ваквото чистење продолжува и во наредните денови...
По немилиот настан во езерцето во Градскиот парк ЈПКД Комуналец набави 7 возрасни нови патки со што езерцето продолжува да го има оној изглед во кој уживаа граѓаните. Деновиве се планира да се донесат уште патки а секако ке...
ЈПКД„ Комуналец„ Струмица продолжува со чистењето и уредувањето на влезовите и главната улица низ населените места. Пораи зголемен број на посетители за време на празникот уреден е и исчистен влезот како и центарот на Водоча со што овој локалитет...
Денес Градоначалникот на Општина Струмица Костадин Костадинов заедно со Директорот на ЈПКД „Комуналец„ Струмица Зоран Георгиев го посетија населеното место Костурино каде во привршување е проектот за изведба на секундарни канализациони краци во село Костурино реализиран од страна на...
Врз основа на објавениот оглас 03/22, донесена е одлука за избор на кандидати.   Целонсата одлука можете да ја видете овде
Врз основа на Одлуката на Управниот одбор на ЈПКД“Комуналец“ – Струмица,број 02-2814/5 од 17.05.2022 год. и Одлуката на Управниот одбор наЈПКД“Комуналец“ – Струмица, број 02-2814/6 од 17.05. 2022 год. и член 34 став 12 одСтатутот на ЈПКД “Комуналец“ –...
Согласно Законот за вработени во јавниот сектор(Сл. весник на РМ бр.27/14, 199/14, 27/16, 35/18 и 198/18 и Сл. весник на РСМ бр. 143/19)   ЈПКД Комуналец го објавува следниот оглас за вработување на неопределено работно време - целосниот оглас може да...