Aкција за кроење на дрвја

Aкција за кроење на дрвја

1372
0
АКЦИЈА

Eкипи  од Одржување и управување со јавно зеленило“ при ЈПКД “Комуналец“  продолжија   со акцијата за кроење на дрворедите низ  улиците 24 Октомври и Младинска. Акцијата продолжува и наредиот викенд а ќе се продолжи со  работа на улицата Младинска се до кружниот тек на булевар Маршал Тито. Поради присуство на механизација со која се отстрануват сечените гранки  се молат сите граѓани наредниот викенд да ги отсранат и да не ги паркираат своите возила од 09 до 16 часот. Во исто време се известуваат и останатите граѓани дека за тоа време улиците по кои се кројат дрвјата  ќе бидат затворени за сообракај.