2689
0
АКЦИЈА

Врз основа на податоците од УХМР и најавените високи
температури кој се очекуват во наредните неколку дена, ЈПКД Комуналец – Струмица , апелира до граѓаните на Град Струмица и населените места за рационално користење и употреба на водата исклучиво за санитарни потреби, односно да се избегнува полевање на дворови и перење на површини и непотребно трошење на водата за време на топлите денови. Со рационалното користење на водата ке се придонесе за стабилност на водоводниот систем и континуирано водоснабдување за сите граѓани.