ЈПКД “Комуналец“ спремни за зимската сезона

ЈПКД “Комуналец“ спремни за зимската сезона

1936
0
АКЦИЈА

Денес се започна со припрема за зимската сезона, која официјално започнува на 1-ви декември. Набавен е циклон, технички се подготвени возилата за рапрскување на солта, спремени се две мали возила за расчистување на пешачките зони (тротоари),набавени се 30 тони сол, 25 тони ризла. Зимската служба почнувајки од вечерва ќе бидат во приправност и во случај на врнежи од снег да дејствуваат на терен.