Чистење и уредување на јавна површина

Чистење и уредување на јавна површина

774
0
АКЦИЈА

Екипа од Одделението “Комунална хигиена“ заедно со  механизација и работници од одделението Градско зеленило при ЈКПД ,,Комуналец,,  започна со чистење и уредување на јавната површина која се наоѓа на ракрсницата кај Техничкото училиште Никола Карев која беше обрасната со треви, дрвја и друг отпад. Со целосно сечење на нараснатите дрва и вегетација како и подигање на сметот фрлен од несовесни граѓани на оваа јавна површина , овој дел од градот ке добие поубав почист изглед. Секако апелираме до сите граѓани да не го фрлат сметот на оваа и останатите уредени јавни површини туку да да го пријавуват во Центарот за грижа на корисници на телефонскиот број 13-110 и да дадат допринос за почиста животна околина.