Урбаната опрема повторно на удар на вандалите

Урбаната опрема повторно на удар на вандалите

1584
0
АКЦИЈА

Вандали најверојатно доцна во ноќта ја демолирале урбаната опрема која го украсува плоштадот “Гоце Делчев“. Превртени и уништени се  жардиниери со цвеќиња.


Најголем дел од граѓаните ги осудуваат ваквите вандалски постапки, за кои велат дека најверојатно се дело на млади луѓе  кои под дејство на алкохол во вечерните часови вршат уништување на предметите кои се потреба за сите. Како ЈПКД “Комуналец“Струмица го осудуваме вандализмот и повторно апелираме и понатаму за подигање на свеста кај несовесните граѓани кои ги уништуваат јавните добра. Се преземаат мерки за откривање на сторителите.