Се чисти снегот и мразот од улиците

Се чисти снегот и мразот од улиците

1406
0
АКЦИЈА

Екипите на Зимската служба при ЈПКД „Комуналец“  во текот на целиот ден, но и во вечерните часови работат на расчистување на паднатиот снег и мразот од булеварите, улиците и пешачките зони.


.Покрај Зимската служба на „Комуналец“, општината Струмица ангажираше и приватни компании за расчистување на локалните патишта и улици во повеќе населени места на територијата на општина Струмица.Фотографија на Општина Струмица.Фотографија на Општина Струмица.

Поради ниските температури кои што се очекуваат во текот на вечерните и ноќните часови, општина Струмица апелира до учесниците во сообраќајот за поголема внимателност, почитување на условите на патот и сообраќајната сигнализација.