Се расчистуваат улиците низ градот, Зимската служба на терен

Се расчистуваат улиците низ градот, Зимската служба на терен

1503
0
АКЦИЈА

Со новите снежни врнежи, екипите на Зимската служба при Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ уште од синоќа е на терен и ангажирана е расположивата механизација. Коловозите со специјална механизација се расчистени. Делувано е во централното градско подрачје и останатите улици по приоритет, како и познатите „црни точки„ каде постои опасност од излизгување на возилата. Јавните пешачки површини се расчистуваат рачно и се обезбедува проодна патека по која можат да се движат пешаците, како би се обезбедил безбеден пристап до јавните институции , образовните и здравствените установи и сообраќајниците. И во текот на денот активно се расчистуваат јавните површини. Ð¤Ð¾Ñ‚ографија на Општина Струмица.Фотографија на Општина Струмица.Фотографија на Општина Струмица.