Пожар во куќа кај Чурлински мост во Струмица

Пожар во куќа кај Чурлински мост во Струмица

1653
0
АКЦИЈА

На 6-ти септември 09:00 часот избувна пожар во куќа на улицата „Јајце“ , кај Чурлински мост. Зафатена беше кровната конструкција и помошна просторија.


Семејството Вангелови од Струмица, кои го изгубија својот дом во пожарот на улица „Јајце“ бр.13, на 6-ти септември, упатија апел до сите хумани сограѓани да донираат средства како би можеле да го реновираат објектот и приспособат повторно за живеење.

Сметка за донации:
300037104863247 – Комерцијална Банка А.Д. Скопје.

Вчера по пријава од оштетените граѓани, на терен излегоа екипи од одделението „Комунална Хигиена“ при ЈПКД “Комуналец„ Струмица со цел да се острани целиот смет од опжарениот објект.