автори мислења од комуналец

комуналец

522 ПОСТОВИ 0 КОМЕНТАРИ

Известување

ЈПКД ,, Комуналец,, Струмица по повод немилиот настан во градскиот парк ги изветува граѓаните дека ке изврши обнова на езерцето, и  ке набави нови...

Дедо Мраз во посета на ЈПКД ,, Комуналец,,

Денес Дедо Мраз го посети ЈПКД КОМУНАЛЕЦ и  сите вработени добија богати пакетчиња за своите деца. Со тоа      ,,ЈПКД  Комуналец ,, на...

Соларен паркинг за велосипеди

Еколошко Друштво Планетум во Струмица во партнетство со ЈПКД Комуналец Струмица кој  воедно беше одговорен и за изведбата на бетонската плоча, и монтажата на конструкцијата....

Уредување на улица Климент Охридски

Екипа од Одржување и управување со јавно зеленило“ при ЈПКД “Комуналец“ денес ја уредуваше улицата Климент Охридски. Се отстрануваа отпадоците од поставувањето на  тротоари од...

Депонија ,, Шапкар ,,

По објавата во некои медиуми дека гори депонијата Шапкар кај с.Добрашинци, ЈПКД ,,Комуналец,, Струмица ја информира јавноста дека оваа информација е ЦЕЛОСНО НЕТОЧНА. Нашето...

Зошто животната средина е загадена?

Живееме во средина каде што никој не води грижа каде го фрла ѓубрето, односно тоа често се наоѓа до контејнерот за отпадоци или фрлено...

Кроење на дрвореди на улица Ленинова

Екипи  од Одржување и управување со јавно зеленило“ при ЈПКД “Комуналец“ изминатиот викенд   продолжија со акцијата за  есенско кроење на дрворедите низ Струмица. Се работеше...

Продолжува кроењето на дрвореди на улица Ленинова

Екипи  од Одржување и управување со јавно зеленило“ при ЈПКД “Комуналец“ во недела 16 Декември  продолжуваат  со акцијата за  есенско кроење на дрворедите низ Струмица....

Уредување на градскиот плоштад

Екипа од,, Одржување и управување со јавно зеленило“ при ЈПКД “Комуналец“ започна со зимско уредување на градскиот плоштад. Се заменуват цвекињата од бетонските жарданерии...

Патрон Празник ,,Светите Петнаесет Тиверолиополски свештеномаченици,,

ЈПКД ,, Комуналец ,, упатува честитки до сите  граѓани од Општина Струмица по Повод патрон Празникот на градот Струмица  ,,Светите Петнаесет Тиверолиополски свештеномаченици,,