14-то издание на Интернационалниот филмски фестивал „Астерфест“

14-то издание на Интернационалниот филмски фестивал „Астерфест“

1608
0
АКЦИЈА

14-тото издание на Интернационалниот филмски фестивал „Астерфест“ ќе започне вечерва во 20 часот во Амфитеатарот во Струмица. На самиот чин на отворањето ќе му биде доделена наградата Астер за исклучителни достигнувања на филмот и ТВ на актерот Данчо Чеврески.


Во пресрет на фестивалското збиднување, екипи од ЈПКД „Комуналец“ извршија генерално чистење и реконструкција на просторот во и околу Амфитеатарот во Градскиот парк.