ЈПКД “Комуналец“ спремен за престојниот “Струмица Опен Фестивал“

ЈПКД “Комуналец“ спремен за престојниот “Струмица Опен Фестивал“

2468
0
АКЦИЈА

Со синоќешниот настан “Трка на Келнери“ на градскиот плоштад “Гоце Делчев“ започна оф програмата на Струмица Опен Фестивалот. „И годинава, најголемата културно-уметничка, едукативна и забавна манифестација во регионот ќе создаде безброј незаборавни летни приказни за сите фестивалџии! Со широко отворено срце дочекајте ги врвните концертни шоуа зачинети со магијата на различностите. Со новото издание на СОФ ја продолжуваме нашата мисија – целосно бесплатна забавна програма за сите возрасти и вкусови – изјавија организаотрите на СОФ. Јавното претпријатие за комунални дејности “Комуналец“ како и секоја година е подготвен да ја одржи хигиената во градот за време на фестивалските збиднувања. Работни единици од одделенијата “Градско Зеленило“ и “Комунална Хигиена“ континуирано ке бидат на терен на сите настани на СОФ 2018 за да се одржи хигиената во градот за време траењето на фестивалот.
Струмица Опен Фестивал 2018-та од 10 до 19 август