“Штеди вода, кажи ни како?“ со едукативна прошетка во Фабриката за вода...

“Штеди вода, кажи ни како?“ со едукативна прошетка во Фабриката за вода (Видео)

3677
0
АКЦИЈА

Проект-кампањата “Штеди вода, кажи ни како“ која во средината на септември, на самиот почеток на учебната година, беше организирана од страна на јавното претпријатие за комунални дејности “Комуналец“ во соработка со сите основни училишта на територијата на Општина Струмица организираше едукативна прошетка во Фабриката за вода за дел од класовите кои ги изнајдоа најдобрите решенија за штедење на водата. Овие едукативни прошетки продолжуваат до крајот на учебната година. Сите одделенски наставници во склоп на својата наставна програма може да не контактираат за да ги запознаеме учениците одблизу со процесот на обработка на водата.