Чистење на атмосферските канали во Муртино

Чистење на атмосферските канали во Муртино

1736
0
АКЦИЈА

Денес се започна со чистење на атмосферските канали во населено место Муртино.Според информациите од Тоди Стојанов раководител на единицата, машински ќе се чистат сите атмосферски канали од влезот во селото па се до излезот, односно, до нивното слив во Моноспитовскиот канал, а во вкупна должина од 2.500 метри. Овие канали се чистат секоја година како превентивна мерка од поплави во есенскиот и зимскиот период од годината.