Струмица денес празнува

Струмица денес празнува

1721
0
АКЦИЈА
Струмица ќе го чествува Денот на заштитниците на градот, Светите Петнаесет Тивериополски Свештеномашеници.

Струмица, денес, 11-ти декември празнува, го одбележува својот Патрон, Светите Петнаесетте Тивериополски Свештеномаченици. Ѓраганите масовно го посетуваат манастирот посветен на “ Св.15 Тивериополски Маченици“.


Работната единица од одделението “Комунална хигиена“ при Јавното претпријатие за комунални дејности “Комуналец“ , претходниве денови изврши акција на генерално чистење на просторот во и околу локалитетот.