Соопштение

Соопштение

308
0
АКЦИЈА

Врз основа на податоците од УХМР и најавените високи температури кои се очекуваат во наредните неколку дена, ЈПКД“Комуналец“ – Струмица, апелира до граѓаните на град Струмица и населените места за рационално користење и употреба на водата исклучиво за санитарни потреби, односно да се избегнува полевање на дворовите и перење на површини  и непотребно трошење на водата за време на топлите  денови.


Со рационалното користење на водата ќе се придонесе за стабилност на водоводниот систем и континуирано водоснабдување за сите граѓани.