Се продолжи со расчистувањето на остатоците од снегот

Се продолжи со расчистувањето на остатоците од снегот

1416
0
АКЦИЈА

Екипите на зимската служба на Јавното претпријатие за комунални дејности “Комуналец“ интензивно работат на терен на расчистување на снегот од коловозите и тротоарите на градските улици и булевари.Рачно се ставаше сол на улиците „Неретва“ и „Благој Мучето“ и ризла на тротоарите на улиците „Балканска“ и „Маршал Тито“. Апелираме до граѓаните, куќните совети и сопствениците на деловните објекти да се придржуваат до законската обврска за чистење на снегот од приодите до нивните објекти.Фотографија на Коста Јаневски.