Расчистување на ГТЦ Глобал

Расчистување на ГТЦ Глобал

624
0
АКЦИЈА
Од раните утрински часови, Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ започна со расчистувањето на остатоците од големиот пожар во Трговскиот центар „Глобал“. Директорот на претпријатието, Зоран Горгиев, информираше дека во расчистувањето се вклучени 70 вработени, специјализирани машини за чистење и возила за подигање на смет.Со оваа динамика на расчистување, истото треба да заврши до в петок, по што ќе може да започне санирањето на деловите кои беа зафатени од пожарот.