Пролетно прскање против коров на каналот долж улицата „Васил Главинов“

Пролетно прскање против коров на каналот долж улицата „Васил Главинов“

877
0
АКЦИЈА

Екипа од Одделението “Комунална хигиена“ при ЈКПД ,,Комуналец,, ,  започна со редовното пролетно прскање против коров на каналот долж улицата „Васил Главинов„ . Со ова акција по хемиски пат се уништуваат коровот и сите други растенија кои започнуват да вегетираат. Деновиве ке започне и редовното пролетно чистење од треви кои вегетирале во зимскиот период, и од  разновиден отпад фрлен во него. Се апелира посебно до граѓаните кои живеат покрај каналот , својот отпад да не го фрлаат во него туку истиот да го пријават на телефонски број 034 325 909 за истиот да биде подигнат.