Пролетна акција на ЈПКД “Комуналец“ и Општина Струмица

Пролетна акција на ЈПКД “Комуналец“ и Општина Струмица

1513
0
АКЦИЈА

Администрацијата на општина Струмица и Јавното претпријатие за комунални дејности “Комуналец“ во недела, 24.03.2019 г. ќе спроведат ПРОЛЕТНА АКЦИЈА за зазеленување, пошумување и разубавување на градот. Акцијата ќе се одвива на „транзитниот пат“, на потегот од кружниот тек на кој завршува бул. “Ленинова“ до кружниот тек кај бул. “Гоце Делчев“. Денес, работни еидници од ЈПКД “Комуналец“ работеа на расчистување на теренот. Паралелно се работеше и на булеварот “Маршал Тито“ каде се вршеше подготовка за пролетното сеење.