Пречистителна станица за отпадни води

Пречистителна станица за отпадни води

1960
0
АКЦИЈА


Прочистителна станица за отпадни води

Пречистителна станица за отпадни води

Gepostet von ЈПКД "Комуналец" Струмица am Montag, 4. November 2019

Со своето непрекинато функционирање Пречистителна станица за третман на отпадни води овозможува долгорочно решавање на  проблемот со отпадните води во Општина Струмица. Со механичка и хемијска обработка на отпадната вода од канилизациониот систем  врши подигнување на стандардите за заштита на животната средина. Инсталираните капацитети во Пречистителната станица која е сместена во селото Сачево, го опфаќаат градот Струмица со 53.419 жители и 12 населени места, со дневен капацитет на отпадни води од 400 m3 /1 ч.