Оформување на влезот на град Струмица

Оформување на влезот на град Струмица

2033
0
АКЦИЈА

Овој викенд работни единици од одделението “Механизација“ при Јавното претпријатие “Комуналец“ отпочнаа активности во врска со оформувањето на влезот во град Струмица. Се дооформува  кружната крстосница на пат М6 со ул,,Ленинова,, и ул,,Климент Охридски,, Ке се изврши оформување на зелениот појас врз основа на Главниот проект на раскрсницата. Исто така ќе се изврши дополнително осветлување со поставување на улични светилки на сите четири страни на пристап спрема кружниот тек. Ке се изврши и  хортикултурно уредување на целиот тој простор. Во текот на минатиот ден на терен излегоа Градоначалникот на Општина Струмица Коста Јаневски и директорот на ЈПКД “Комуналец“ Зоран Горѓиев.

АКЦИЈА
претходниот член,Генерално чистење на каналот “Крушевска Република“
Следната статијаВо Ќустендил, Р. Бугарија, се одржа еднодневна работилница за изработка на детски цртежи со еколошка содржина