Обилните врнежи предизвикаa проблеми на улицата „Првомајска“

Обилните врнежи предизвикаa проблеми на улицата „Првомајска“

1819
0
АКЦИЈА

Градоначалникот Јаневски ги посети граѓаните на улицата
„Првомајска“ каде се урна потпорен ѕид.


Обилните врнежи кои изминативе денови ја зафатија општина Струмица во горниот дел на градот.Имено, урнат е потпорниот ѕид на оваа улица, а веднаш по алармот од граѓаните на местото излезе градоначалникот Коста Јаневски, директорот на ЈПКД „Комуналец“, Зоран Ѓоргиев и раководители во ова јавно претпријатие.

Градоначалникот Јаневски се информираше за настаната штета и им вети на граѓаните дека уште утре, доколку дозволат временските услови, ќе почне санацијата на потпорниот ѕид.

Градоначалникот Јаневски ги посети граѓаните на улицата „Првомајска“ каде се урна потпорен ѕидОбилните врнежи кои изм…

Posted by Општина Струмица on Sonntag, 3. Dezember 2017