Кроење на дрвореди низ Општина Струмица

Кроење на дрвореди низ Општина Струмица

1391
0
АКЦИЈА

Се известуваат граѓаните дека екипи  од Одржување и управување со јавно зеленило“ при ЈПКД “Комуналец“ во Недела 26 Јануари  продолжуваат  со акцијата за кроење на дрворедите низ  Струмица. Се започнува од улицата 24 Октомври( поранешна управна зграда на ЈПКД Комуналец) во еден правец од раскрницата кај поранешен Комуналец, до кружниот тек на булевар Маршал Тито. Поради присуство на механизација со која се отстрануват сечените гранки  се молат сите граѓани да ги отсранат и да не ги паркираат своите возила од 09 до 16 часот. Во исто време се известуваат и останатите граѓани дека за тоа време улицата 24 Октомври  ќе биде затворена за сообракај во еден правец.