Исчистена дивата депонија покрај реката Тркајна

Исчистена дивата депонија покрај реката Тркајна

1726
0
АКЦИЈА

Дел од екипите при од одделението “Чистота“ при Јавното претпријатие за комунални дејности “Комуналец“ денес исчистија дивата депонија создадена од несовесни граѓани покрај река Тркајна на излезот од градот кон населено место Раборци. Беа променети и заштитните бетонски столбчиња. и покрај апелите на претпријатието до граѓаните да го депонираат отпадот на местата одредени за тоа. Беа подигнати големи количини на разновиден отпад, и притоа беше употребено специјално возило.