Интензивно се работи на расчистување на снегот

Интензивно се работи на расчистување на снегот

1512
0
АКЦИЈА

Општина Струмица и јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ и денеска продолжија со интензивно чистење на снегот во градот, населените места и локалните патишта со сите расположливи ресурси, а беше ангажирана и дополнителна механизација. Освен на улиците, тротоарите и пешачките зони во градот, се чистеше во индустриската зона Север, и во населените места Раборци, Рич, Попчево, Куклиш, Свидовица, Банско, Габрово, Муртино, Просениково, Добрејци, Градско Балдовци, Костурино, Вељуса, Водоча и Баница и на патиштата што водат кон нив.Фотографија на Општина Струмица.Фотографија на Општина Струмица.Фотографија на Општина Струмица.Фотографија на Општина Струмица.Фотографија на Општина Струмица.Фотографија на Општина Струмица.Фотографија на Општина Струмица.Фотографија на Општина Струмица.Фотографија на Општина Струмица.


Поради ниските температури кои што се очекуваат во текот на вечерните и ноќните часови, општина Струмица апелира до учесниците во сообраќајот за поголема внимателност, почитување на условите на патот и сообраќајната сигнализација.