Излетничките места по првомајскиот празник, наликуваат на депонии

Излетничките места по првомајскиот празник, наликуваат на депонии

1537
0
АКЦИЈА

Расфрлени амбалажа од храна, пластични чинии и шишиња – ваква е глетката на  повеќето излетнички места на територијата на Општина Струмица, ден по прославата на 1 Мај. Ниската свест за подобра животна средина освен во градот е забележителна насекаде. Поради неразвиената еколошката свест насекаде е загадено и полно со отпадоци. Но исто така секоја година „трудбениците“ (секоја чест за исклучоците, иако се ретки) оставаат по нив една многу непријатна глетка. По пикникот, ретко кој си го чисти ѓубрето кое останува по него, и затоа по излетничките места се чести непријатните глетки со купишта ѓубре.Резултат со слика за ѓубре после 1 мајРезултат со слика за ѓубре после 1 мај


Оние граѓани кои решија да го прослават Денот на трудот со излет и скара, и годинава го оставија ѓубрето зад себе.