Известување

Известување

1107
0
АКЦИЈА

Следејќи ги  согласно препораките на Комисијата за заразни болести на Министерството за здравство ЈПКД „Комуналец“ – Струмица во соработка со Општина Струмица и Територијалната професионална противпожарна единица во раните утрински часови секојдневно врши дезинфекција на сите улици низ градот Струмица. Покрај тоа денес се дезинфекцираа и улици низ населените места Куклиш, Добрејци и Просениково. Се известуваат сите граѓани дека во сабота  пазарите  „Чешел„ и „Кантон„  ке работат нормално а ќе се продаваат само прехрамбени и земјоделски и прехрамбени производи . Носењето на маски и заштитни ракавици е задолжително на овие пазари  за сите продавачи како и за сите купувачи. Се  известуваат сите граѓани задолжително  да ги следат и сите други  препораки на Владата за  превенција од ширење на корона вирусот.