Дезинфекција на градски плоштад

Дезинфекција на градски плоштад

1444
0
АКЦИЈА

Следејќи ги најновите препораки на Владата за преземање дополнителни и заострени мерки и активности за превенција од ширење на корона вирусот согласно препораките на Комисијата за заразни болести на Министерството за здравство ЈПКД „Комуналец“ – Струмица од раните утрински часови машински и рачно започна со дезинфекција на градскиот плоштад.  Во соработка со Општина Струмица и Територијалната професионална противпожарна единица дезинфекцијата на останатите големи јавни површини, најфреквентните сообраќајници во градот и комплетната урбана опрема ќе продложи и во наредните денови изјави директорот Зоран Горгиев.