Вандализам во “Бежанскиот парк’

Вандализам во “Бежанскиот парк’

1755
0
АКЦИЈА

Бежанскиот парк, Паркот на децата-бегалци или само Паркот на бегалците е спомен-парк во Бежанското маало во Струмица. Во текот на минатата ноќ несовесни граѓани извршиле вандалски чин врз урбаната опрема поставена во паркот. Сторителите кои овој вандалски чин го направиле во овие вечерни часови не се познати, а не е позната ни причината за делото. ЈПКД “Комуналец“ го осудува ваквото вандалско однесување и апелира до граѓаните да бидат повнимателни кога станува збор за општите добра во општината. Ќе биде покрената постапка за откривање и казнување на виновниците.