Акција за есенско кроење на дрвореди

Акција за есенско кроење на дрвореди

1488
0
АКЦИЈА

Акцијата есенско кроење на дрворедите продолжува и во Недела 1 Декември. Ќе битат опфатени дрворедите од двете страни кои се наоѓат на Булевар Маршал Тито (од Глобал до фонтаната на кружниот тек). Поради присуство на механизација се молат сите граѓани да ги отсранат и да не ги паркираат своите возила од 09 до 15 часот. Во исто време се известуваат и останатите граѓани дека за тоа време булеварот Маршал  Тито ќе биде затворен за сообракај. Истовремено екипа од Одржување и управување со јавно зеленило“ при ЈПКД “Комуналец“ врши и холтикултурно уредување на пешачките острови  со сеење на трева и дрвја на  улица Климент Охридски ( од Жито Струмица до излезот спрема Добрејци). Поради присуство на луѓе и механизација се молат сите граѓани посовесно и повнимателно да ги управуват своите моторни возила во овој дел од градот.