Акција за генерално чистење на каналот долж улицата „Крушевска Република“

Акција за генерално чистење на каналот долж улицата „Крушевска Република“

1547
0
АКЦИЈА

Акцијата за генерално чистење на каналот долж улицата „Крушевска Република“ ќе продолжи и во текот на престојниот  викенд.  Рачно и со механизација се врши генерално чистење на поројот од треви и разновиден отпад фрлен во него. По спроведувањето на оваа акција за генерално чистење, апелираме до граѓаните кои што живеат во близина на каналот да не фрлаат отпад во него, туку, кога имаат насобран отпад во своите домаќинства да се јават  на телефонскиот број 034 325 909. а пороите, кои не се депонии ќе бидат чисти, со што ќе биде овозможено да си ја вршат функцијата за која што се наменети.