О Г Л А С за продажба на утврден расход на основни средства и опрема сопственост на ЈПКД“Комуналец“ – Струмица по пат на јавно наддавање

О Г Л А С за продажба на утврден расход на основни средства и опрема  сопственост на ЈПКД“Комуналец“ – Струмица по пат на јавно наддавање. Врз основа на Одлуката на Управниот одбор на ЈПКД“Комуналец“ – Струмица, број  02-2049/4 од 21.05.2024  год.   и  Одлуката на Управниот одбор на ЈПКД“Комуналец“ – Струмица, број 02-2049/5  од 21.05.2024  год. […]

О Г Л А С за продажба на утврден расход на основни средства и опрема

Врз основа на Одлуката на Управниот одбор на ЈПКД“Комуналец“ – Струмица, број  02- 6674/10  од 16.11.2023 год.   и  член 34 став 12 од Статутот на ЈПКД “Комуналец“ – Струмица, Комисијата за спроведување на постапка за јавно надавање на ЈПКД“Комуналец“ – Струмица со седиште на ул.“Kлимент Охридски“ бр. 35б во Струмица  ,објавува     О Г […]

Соопштение

Поради дефект на главна водоводна цевка која минува низ градскиот парк деновиве делови од Струмица и населените места Добрејци и Просениково беа без вода. Поради обемноста на дефектот екипи на ЈПКД Комуналец работеа неколку денови и дефектот е одстранет а водоснабувањето е нормализирано. Специфичноста на работата наложува ископите да се пополнуват етапно како не би […]

Монтажа на полу подземни контејнери

ЈПКД „Комуналец започна со монтажа на полу подземни контејнери низ градот кои ги набави Општина Струмица преку ЈПКД „Комуналец“, а како што најави градоначалникот на општина Струмица, Костадин Костадинов планирано е во буџетот за 2024 година да се набават уште 20 вакви контејнери за отпад. Станува збор за контејнери за мешан комунален отпад со капацитет […]

Соопштение

Врз основа на податоците од УХМР и најавените високи температури кои се очекуваат во наредните неколку дена, ЈПКД“Комуналец“ – Струмица, апелира до граѓаните на град Струмица и населените места за рационално користење и употреба на водата исклучиво за санитарни потреби, односно да се избегнува полевање на дворовите и перење на површини  и непотребно трошење на […]

Известување

Акција за генерално чистење на Струмица

Со цел за подобрување на јавната чистоќа ЈПКД „Комуналец„ Струмица започна со. Во акцијата се влучени 30 работници, две машини за метење на улиците , 4 трактори, еден камион а по подигањето на сметот и метење на улиците вклучена е и цистерна која врши перење на истите. Акцијата започна со градските населби Карпош и Чифлик […]

Еко акција „Чисти ридови за сите„

По покана од Велосипедскиот Клуб „Актив„ за подршка на Еко акцијата „Чисти ридови за сите„ која се одржува по трети пат во текот на годината, ЈПКД „Комуналец„-Струмица активно се вклучи со петнаесетина работници и две возила. Во акцијата се собираше отпадот расфрлан од наши несовесни граѓани на потегот околу патот до Чамчифлик и на трим […]

Нови канти за рециклирање

Со цел за зголемување на јавната чистоќа и поздрава животна средина Општина Струмица во соработка со ЈПКД „Комуналец“, во рамките на проектот „Еко паметни општини“, започнa со делење втора канта на домаќинствата, за селекција на отпад (пластика и лименки). Започуваме со доделување на 1200 канти а ќе бидат опфатени: населбата Карпош и сите улици во […]

КАНТИ ЗА ДОМАЌИНСТВАТА ЗА СЕЛЕКЦИЈА НА ОТПАД

Општина Струмица во соработка со ЈПКД „Комуналец“, во рамките на проектот „Еко паметни општини“, во недела – 19 март, од 09.00 часот, ќе започне со делење втора канта на домаќинствата, за селекција на отпад (пластика и лименки). На почетокот ќе бидат опфатени: населбата Карпош и сите улици во потегот од улицата Браќа Миладинови до улицата […]