Генерално чистење на улици низ Струмица

Денес ЈПКД „Комуналец„ Струмица започна со најавената акција за генерално чистење на улиците низ Струмица, поточно се започна со улиците Мајка Тереза и Кољо Орцев. Истовремено посебна екипа започна и со чистење и дезифекција со посипување на талк на просторот околу металните контењери низ градот, додека пак екипа од Градско зеленило врши есенско кроење на […]

Работна посета на Градоначалникот на Општина Струмица Костадин Костадинов на ЈПКД „Комуналец„ Струмица.

Денес Градоначалникот на Општина Струмица Костадин Костадинов со претставници од Советот на Општина Струмица го посетија Јавното Претпријатие за Комунални Дејности „Комуналец „ Во текот на посетата на возниот парк ги разгледа петте новонабавени специјални возила за подигање на комунален отпад од кои 3 се со зафатнина од 12 метри кубни, едно од 7 и […]

Акција за чистење на влезот на градот

Чист град е заедничка цел на ЈПКД „Комуналец“ и општина Струмица. Денеска, кога фреквенцијата на возила беше намалена, екипи на „Комуналец“, од двете страни го чистеа патот од излезот на градот кон селото Дабиле. Се сечеја гранките кои го попречуваа движењето по тротоарите, се метеше и собираше отпадот и од тротоарите и дел од коловозот, […]

Работна посета на Градоначалникот на Општина Струмица Костадин Костадинов на ЈПКД „Комуналец„ Струмица.

Денес Градоначалникот на Општина Струмица Костадин Костадинов изврши работна посета на ЈПКД „Комуналец„ Струмица. По прошетката низ претпријатието и во разговор со Генералниот Директор на ЈПКД „Комуналец„ Струмица Зоран Горгиев, раководителите на оделенијата како останатите вработени беше запознат како се организираат сите работни задачи, но и поразговараа за моменталната кондиција на претпријатието во исполнувањето на […]

Чистење на долниот дел од каналот на „Крушевска Република„

ЈПКД „ Комуналец „ – Струмица изврши чистење на долниот дел од каналот на „Крушевска Република„ со што се превенира создавање на поплави од дождови наредниот период. Во акцијата е искосена соберена сета трева и растенија кои нараснале во летниот перод . Апелираме до сите граѓани кои живеат во овој дел на градот за посовесно […]

ЕКО АКЦИЈА

Во Недела ЈПКД „Комуналец„ Струмица од 07 до 16 часот започнува со голема акција за чистење отпад во градот Струмица. Во акцијата е планирано да се испразнат сите контењери, да се исчисти сметот околу нив, како и да се исчистат сите мини депонии направени од несовесни граѓани низ улиците на градот. За да не се […]

31 седница на „ АДКОМ„

Со цел за поголема соработка и подобрување на работата на Јавните Комунални Претпријатија, денес во Струмица Здружението на даватели на комунални услуги на Република Северна Македонија – АДКОМ ја одржа својата 31 седница. На седницата на АДКОМ чиј председател е Зоран Горгиев Генералниот Директор на ЈПКД Комуналец – Струмица беа присутни и десет представници на […]

Изградба на нов кружен тек

Екипа на ЈПКД Комуналец деновиве е вклучена во изградба на нов кружен тек на раскрсниците помеѓу улиците Ленинова и 24 Октомври. Со оваа сообраќајно решение ќе се подобри безбедноста во сообраќајот , а со негово понатамошно холтикултурно уредување од страна на ЈПКД Комуналец овој дел од градот ќе добие нов урбан изглед. Поради присуство на […]

Изведба на нова одводна мрежа во Детската градинка во Градскиот парк

Екипа од Водовод и канализација при „ ЈПКД Комуналец „ Струмица завршува со поставување на нова атмосверска одводна канализациона мрежа во дворот на Детската градинка во Градскиот парк која моментално се реновира. Со изведувањето на овој зафат целиот околен простор како и двор на детската градинка ке се обезбеди од поплави и наноси на вода […]

Генерално летно чистење на долниот дел од каналот на „Крушевска Република„

ЈПКД „ Комуналец „ – Струмица започна со генерално летно чистење на долниот дел од каналот на „Крушевска Република„ со што се превенира создавање на поплави од поројни дождови во летниот период. Во акцијата е соберена и депонирана сета трева и исушени растенија кои беа претходно третирани со средство за сушење, сите нови израстоци на […]