Пожарот на депонијата ,,Шапкар,, ставен под контрола

Пожарот на депонијата ,,Шапкар,, ставен под контрола

1920
0
АКЦИЈА

Гореше депонијата кај селото Добрашинци, општина Василево. Од таму често има чад, но денеска околу 11 часот избувнал голем пожар, велат жители од Добрашинци.
Екипи на ЈПКД „Комуналец“, кое стопанисува со депонијата и екипи на Противпожарната единица на Струмица


ожарот и се уште се таму ја следат состојбата, заедно со инспектори на Регионалниот Центар за заштита и спасување.
Со голем багер се работи на санирање на запалениот отпад. Нема информации дали пожарот е предизвикан од високите температури и леснозапаллив материјал или е намерно подметнат од човечки фактор.